3 Mart 2013 Pazar

Twitter'da Unfollow Yapanlar

Twitter kullanmayı seviyorsunuz ve sık sık düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz. Peki sizin takip ettiğiniz kişiler sizi takip ediyor mu merak ediyor musunuz?

Twitter'da aklınıza gelenleri 160 karakter ile birkaç saniye içerisinde arkadaşlarınıza aktarmak paylaşımın en kolay yolu oldu. Sizin fikirlerinize, paylaştığınız fotoğraf, video veya web sitesi adreslerine anında yorumlar almanız mümkün. Bu yorumların çoğunu da sizi arkadaş olarak ekleyenler yapıyor elbette.

Bir de sizin takip ettiğiniz kişiler var. Yazdıklarını okuduğunuz arkadaşlarınız, dostlarınız, akrabalarınız, ünlüler, şirketler vb. Siz onların yazdıklarını anında okuyorsunuz. Ama onlar sizin yazdıklarınızı görüyor mu ? Yoksa dostum dediğiniz kişi sizi önce ekleyip birkaç gün sonra takibi bırakanlar'dan biri mi oldular?

Bunu görmek için Twitter'da takip ettiklerim bölümüne girip tek tek profillerine bakarak sizi takip edip etmediklerine bakmanız gerekiyor. Bununla vakit kaybetmek istemiyorsanız ve sizi kimin unfollow ettiğini hemen öğrenmek istiyorsanız size bir site önereceğim. İşte size güzel bir alternatif: twitpalas.com

Bu siteyi kullanarak sizi artık takip etmeyenlerin listesini hemen görmek mümkün. Detayları içeren unfollowers tabloları bu kişileri çeşitli kriterlere göre sıralamanızı sağlar. Sizi "unfollow yapanlar"ı şu kriterlere göre sıralamanız mümkün: en son tweet atan, en eski tweet atan, sık sık tweet atan, nadiren twit atan, takipçi sayısı en az olan, en az popüler olan, en popüler olan unfollowcu'lar. İsterseniz profil resimlerini slideshow olarak görüp de silmeye karar verebilirsiniz.

Örnek bir videoyu şuradan izleyebilirsiniz: twitter video 
twitpalas.com'u ziyaret etmek için tıklayınız